Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Oferta badawcza
laboratorium.siedlce@psse.waw.pl
kierownik: Barbara Bałkowiec tel. 25 644-20-40 wew.37
W celu zbadania zadowolenia klientów Oddziału Laboratoryjnego zwracamy się z prośbą o wypełnienie Ankiety
| Certyfikat akredytacji AB 565 |
Oferta badawcza
- Badania/pomiary wykonane są w systemie zarządzania zgodnym z PN-EN ISO/IEC 17025:2005. Od dnia 31.12.2004 r. Oddział Laboratoryjny posiada akredytację Polskiego Centrum Akredytacji pod numerem akredytacji AB 565.
- Oddział Laboratoryjny dysponuje nowoczesnym sprzętem spełniającym obowiązujące wymagania metrologiczne.
- Badania i pomiary wykonywane są przez wykształcony i doświadczony personel próbkobiorców i analityków.
- Zapewniamy ochronę praw własności klienta oraz zachowania poufności wyników badań, rodzaju zlecenia i tożsamości zleceniodawcy.
- Gwarantujemy zleceniodawcy prawo do reklamacji w terminie 14 dni od daty otrzymania sprawozdania z badań.
- Gwarantujemy jakość, terminowość, szybką i miłą obsługę.
- Zakres badań ustalany jest w zależności od indywidualnych potrzeb klienta. Służymy radą i pomocą.
- Opłaty za badania pobierane są zgodnie z aktualnym cennikiem PSSE w Siedlcach. Informacje dotyczące cen dla konkretnych badań udzielane są na zapytanie.
- Jeżeli badanie wymaga pobrania próbek u klienta, do kosztów badań doliczany jest koszt transportu ekipy próbkobiorców jako iloczyn kilometrów i obowiązującej stawki za kilometr.
- Czynniki szkodliwe dla zdrowia występujące w środowisku pracy
- Czynniki uciążliwe dla zdrowia występujące w środowisku pracy
- Czynniki szkodliwe dla zdrowia występujące w pomieszczeniach przeznaczonych na pobyt ludzi
- Badania fizykochemiczne i mikrobiologiczne wody przeznaczonej do spożycia
- Badania wód powierzchniowych wykorzystywanych do kąpieli
- Badania wody w pływalniach
- Badania mikrobiologiczne osadów ściekowych gleby
- Organoleptyczne badania żywności
- Badania fizykochemiczne żywności
- Pełny zakres badań mikrobiologicznych żywności
- Próbki środowiskowe z obszaru produkcji i obrotu żywnością (wymazy)
- Badanie w kierunku nosicielstwa pałeczek Salmonella i Shigella
- Diagnostyka biegunek u dzieci i dorosłych
- Badania parazytologiczne
- Kontrola skuteczności procesu sterylizacji