Oferta badawcza

laboratorium.siedlce@psse.waw.pl

kierownik: Barbara Bałkowiec    tel. 25 644-20-40 wew.37
 


W celu zbadania zadowolenia klientów Oddziału Laboratoryjnego zwracamy się z prośbą o wypełnienie Ankiety


 

 

Certyfikat akredytacji AB 565

Oferta badawcza

  • Badania/pomiary wykonane są w systemie zarządzania zgodnym z PN-EN ISO/IEC 17025:2005. Od dnia 31.12.2004 r. Oddział Laboratoryjny posiada akredytację Polskiego Centrum Akredytacji pod numerem akredytacji AB 565.
  • Oddział Laboratoryjny dysponuje nowoczesnym sprzętem spełniającym obowiązujące wymagania metrologiczne.
  • Badania i pomiary wykonywane są przez wykształcony i doświadczony personel próbkobiorców i analityków.
  • Zapewniamy ochronę praw własności klienta oraz zachowania poufności wyników badań, rodzaju zlecenia i tożsamości zleceniodawcy.
  • Gwarantujemy zleceniodawcy prawo do reklamacji w terminie 14 dni od daty otrzymania sprawozdania z badań.
  • Gwarantujemy jakość, terminowość, szybką i miłą obsługę.
  • Zakres badań ustalany jest w zależności od indywidualnych potrzeb klienta.  Służymy radą i pomocą.
  • Opłaty za badania pobierane są zgodnie z aktualnym cennikiem PSSE w Siedlcach. Informacje  dotyczące cen dla konkretnych badań udzielane są na zapytanie.
  • Jeżeli badanie wymaga pobrania próbek u klienta, do kosztów badań doliczany jest koszt transportu ekipy próbkobiorców jako iloczyn kilometrów i obowiązującej stawki za kilometr.

 

Badania środowiska pracy

  1. Czynniki szkodliwe dla zdrowia występujące w środowisku pracy
  2. Czynniki uciążliwe dla zdrowia występujące w środowisku pracy
  3. Czynniki szkodliwe dla zdrowia występujące w pomieszczeniach przeznaczonych na pobyt ludzi

     

Badania wody i gleby

  1. Badania fizykochemiczne i mikrobiologiczne wody przeznaczonej do spożycia
  2. Badania wód powierzchniowych wykorzystywanych do kąpieli
  3. Badania wody w pływalniach
  4. Badania mikrobiologiczne osadów ściekowych gleby        


Badania żywności

  1. Organoleptyczne badania żywności
  2. Badania fizykochemiczne żywności
  3. Pełny zakres badań mikrobiologicznych żywności
  4. Próbki środowiskowe z obszaru produkcji i obrotu żywnością (wymazy)

 

Badania epidemiologiczne

  1. Badanie w kierunku nosicielstwa pałeczek Salmonella i Shigella
  2. Diagnostyka biegunek u dzieci i dorosłych
  3. Badania parazytologiczne
  4. Kontrola skuteczności procesu sterylizacji